Alle storbyer har sine turistfeller, og Praha har da selvfølgelig også sine. Det er lov å være turist, kjøre med sightseeing-buss og besøke de kjente severdighetene, men det kan være greit å prøve å unngå opplevelser som blir direkte dårlige. 

Alle vil selvfølgelig ha sine egne prioriteringer, og de er med på å avgjøre hva som er en fin opplevelse. Det finnes for eksempel noen landbaserte kasinoer i Praha, som kan være midt i blinken for den som er spillinteressert. Hvis du heller vil ta det rolig på kvelden, kan en Frank & Fred bonus være et alternativ når beina er trøtte etter en hel dags sightseeing.

Severdighetene du ikke trenger å se

Det er mange som begynner på toppen av en liste med severdigheter, og krysser seg av nedover i løpet av turen. Det kan være helt fint å hente inspirasjon fra de mest kjente severdighetene, men det er virkelig ikke nødvendig å se alt:

  • Karlsbroen er en av de mest besøkte stedene i Praha, men det bærer broen også preg av. I dag er det en mengde gateselgere, musikanter og annen kommersiell aktivitet på broen. Det er ikke sikkert at det er nødvendig å pliktskyldig gå over denne broen.
  • Karlova-gaten er et annet område med ekstremt mange turister, og med tilsvarende tvilsom kvalitet på alt fra suvenirer til mat. Hvis du raskt vil kjøpe noen rimelige, og ikke helt autentiske, suvenirer er Karlova-gaten helt grei, men eller har den ikke mye å gi.
  • Dyr øl er ikke noe man skal akseptere i Praha. Selvfølgelig er vi nordmenn mye mer kjøpesterke enn den jevne Praha-boer, men det er samtidig ikke et argument for å betale dobbel eller tredobbel pris for den samme ølen.

Det finnes en rekke andre ting man bør prøve å unngå i Praha, men en god start er å holde seg unna de typiske turistområdene. Da er det mye som vil falle på plass på egen hånd, i områder med få turister vil det være mulig å oppleve litt mer av det autentiske Praha.

Kom deg ut av sentrum

I Praha opplever mange turister mer usikkerhet enn i byer som London, der de aller fleste vil kunne orientere seg på egen hånd. Det er få nordmenn som snakker tsjekkisk, og det er definitivt en barriere hva gjelder å finne fram på egen hånd og oppleve noe som ligner mer på det Praha som de lokale innbyggerne kjenner.

Likevel er det selvfølgelig lov å prøve, og man skal ikke reise mange minutter ut fra sentrum før de verste turistfellene begynner å forsvinne. Prøv ut en autentisk tsjekkisk ølhage, hvis været tillater, eller spis middag på et sted der ølen koster like mye som vann. Husk at tsjekkerne er stolte av ølet sitt, men at de ikke drikker det for alkoholens skyld.

I tillegg kan det være spennende å oppleve en konsert eller annen musikk når man er i Praha, men unngå i så tilfelle å kjøpe billetter fra gateselgere. Da ender du sannsynligvis opp på en forestilling laget for turister, når det finnes ekstremt mye bedre alternativer. Gjør helt enkelt litt forarbeid før du reiser til Praha, da vil du få mest mulig uttelling av reisen.