sightseeing-in-praguePraha regnes av mange for å være en av Europas vakreste og mest interessante byer. Severdighetene er så mange at det fort går med en helg, bare til å rusle rundt og få med seg det mest spektakulære. Man burde derfor fordele dagene man har til en bydel av gangen.

Karlsbroen er selve signaturstrukturen i Praha. Denne broen ble bygd på 1400-tallet, og har vært et kjennemerke i byen i godt over 500 år. Den forbinder den gamle og den «nye» delen av Praha, og er utsmykket med gammeldags lanterner. På broen finnes blant annet mer enn 30 statuer av helgener og andre religiøse symboler og figurer. Dette er det ideelle stedet for en romantisk spasertur. Tidlig på morgenen eller ved solnedgang passer best, midt på dagen kan det fort bli litt for mange turister (avhengig av årstid). Hordene av selfie-jegere kan fort overskygge opplevelsen.

Den astronomiske klokken er et annet viktig landemerke som alle i byen kjenner. Denne klokken henger på det gamle rådhuset. Josef Manes, en berømt tsjekkisk maler, står bak den vakre kalenderen som er del av klokken. Hver time åpner klokken seg, og en prosesjon av Jesu disipler passerer gjennom tredørene, til stor jubel fra de mange turistene som samler seg på plassen. Klokken viser fire forskjellige tider: gammel bøhmisk tid, sentraleuropeisk tid, stjernetid og til og med babylonsk tid.

For en mer moderne og kanskje litt overraskende severdighet, ta turen til Malo Mesto for å se John Lennons vegg. På denne veggen er det malt et graffiti-bilde av Lennons fjes . På 1980-tallet var det her mange aktivister uttrykte sin motstand mot kommunismen. Opp gjennom årene har stadig flere motiver knyttet til fred og frihet blitt malt på veggen, og resultatet er et slående politisk og kunstnerisk manifest. Absolutt noe å få med seg, innimellom alle de vakre men konvensjonelle byggene i Praha.