Praha er en av de flotteste byene i Mellom-Europa. Den har en særskilt europeisk sjarm og er preget av en mystisk, europeisk ånd. Dens lange og rike historie kan jo alle. Uansett er det ikke helt sikkert at alle veit hvilke fotballstadioner er mest besøkte og mest berømte i Praha. Der hopper vi inn for å gi våre lesere en liten oversikt og føre dem inn i Prahas idrettsundre.

            Velký strahovský stadion, eller enkelt sagt Strahov-stadion, var en av de største verdens stadioner og det nest største verdens idrettsanlegg. Det mottar omtrent 220.000 besøkende, og befinner seg på en framstående berg med utsikt over Prahas gamleby. Det er ikke særlig vanskelig å komme seg til bergtoppen og selve stadionet. Man kan faktisk nå det ved å ta kabelbane og være med på en av de flotteste kabelbaneturer gjennom Prahas hager. Hvis man ikke er så positivt innstilt til å tilbringe tida i blomstenes rike, kan man alltid bruke Mobilautomaten, ett av de Norges mest berømte nettsteder med mulighet til online-tipping. Det passer uansett så godt å gjøre selve kampen litt mer spennende ved å tippe på sitt favorittlag på veien til stadionet. Dessuten har stadionet alltid blitt brukt til flere formål. I mellomkrigstiden tjente det formål som spillested for oppvisninger av synkrongymnastikk. I kommunisttida ble det brukt som store oppvisninger som overskred alle forventninger i Prahas befolkning. Nå i tida brukes det som et konsertsted, selv om det finnes planer om å gjøre hele området til olympisk landsby. Det er også der at Slavia ble tjekkisk seriemester for fjerde gang, da Rammstein overtok Eden stadion for å holde konsert.

            Eden arena er ett av de mest moderne og største idrettsanleggene i Tsjekkia. Utallige fotballkamper har blitt spilt der, både hva det angår landets første liga, internasjonale fotballkamper og til og med amerikansk fotball og rugby. Det har er fantastisk smakfullt og praktisk interiør, for alle seter er dekket. Det betyr i praksis at man kan være med på flere idrettshendelser, til og med i dårlig vær. Stadioner er faktisk Slavias hjemmebane. Mange kjente musikere spilte på stadionet, blant dem Iron Maiden, Bruce Springsteen og Red Hot Chili Peppers. På stadionet finnes det også hoteller, restaurant, hurtigmatkjeder, kontorer og konferansesaler.

            Stadion Evžena Rošického er et flerbruksstadion i Strahov, Praha. Nå til dags brukes for det meste som spillested for fotballkamper og er hjemmebane til FC Bohemians Praha, men andre tsjekkiske fotballag bruker det svært ofte. Det er der at den finale kampen i Tsjekkias fotballcup finner sted. Den ble oppkalt etter Evžena Rošického, anti-nazisten og martyren under nazistenenes terrorstyre, som ble henrettet.

            Generali Arena er hjemmebane til Sparta Praha. Det er ikke for lenge siden at det fikk sin nåværende form. Det ble nøyaktig oppusset i 1994, men flere finpussinger fulgte etter. Området rundt Generali er bostedsområde, men det er veldig lite sannsynlig at man finner en bar eller restaurant der, og det anbefaler å spise og drikke i Gamlebyen. Nesten alle hoteller med bra service heldigvis er på gangavstand.

            Sjekk http://www.prague.net/ for å vite mer om temaet.