Hei, og velkommen til disse sidene som gir deg all den informasjonen besøkende til Praha kan ha nytte av, og mye som vil være til glede også for den som bare ønsker å være sofaturist. Praha er hovedstaden i Tsjekkia, og ligger nordvest i landet bare noen få timers kjøring sør for Berlin. Byen har vel 1,2 millioner innbyggere og er landets ubestridte kulturelle sentrum. Ved siden av Budapest og Krakow er Praha kanskje det aller mest elskede feriemål i det gamle Øst-Europa, med slående vakker arkitektur og en avslappet, men sofistikert atmosfære. Praha har stått i sentrum for mange av Europas viktigste historiske begivenheter, fra Jan Hus og hans tilhengeres opprør mot den katolske kirken til Tredveårskrigen, Hitlers okkupasjon, og Praha-våren og den påfølgende sovjetiske intervensjonen i 1968 til fløyelsrevolusjonen i 1989 og senere skilsmissen mellom Tsjekkia og Slovakia.

På disse sidene finner du mye informasjon om det grunnleggende som du trenger å vite som turist, herunder byens historie, de viktigste severdighetene, og litt om ølbyen Praha og de mange gode restaurantene byen har å by på. Praha har forandret seg mye de siste årene og utviklet en kultur for mat og drikke, som langt overskrider de fleste sin forventninger til sentral- og øst-europeisk matkultur.

Men Praha er også mye mer enn gamle bygninger og billig øl, det er en sann kulturby som har gitt verden noen av dens fremste litterater: kjemper som Franz Kafka, Rainer Maria Rilke, og Milan Kundera. På disse sidene finner du derfor også litt om disse forfatterne og deres forhold til sin vakre hjemby.