dlouha-pragues-gourmet-streetDlouha, eller simpelthen Langgata, er Prahas gourmetgate. Tradisjonelt kjent for et ganske bondsk kosthold med kjøtt, poteter, og kål – men nå er det tsjekkiske kjøkken i rivende utvikling. Nye måter å lage mat på blir introdusert så snart de dukker opp rundt om i verden, og Prahas restaurantverden har blitt virkelig internasjonal. Dlouha starter på den store plassen midt i gamlebyen og slanger seg derfra. Her kan du finne all verdens mat på ett sted, sentralt i en av Europas vakreste byer. Alt fra organisk og kortreist til noe tradisjonelt er å finne her.

Det sofistikerte franske kjøkkenet er selvfølgelig også representert. Man finner for eksempel Au Gourmand lengst nede i Dlouha, et patisserie med fantastisk bakst og byens beste makroner. De har også supper, snacks og andre franske delikatesser.

Ved siden av ligger Kalina, en restaurant inspirert av det franske kjøkken og allerede betraktet som en av byens beste. I tillegg til tradisjonell fransk mat finnes også sentraleuropeiske spesialiteter på menyen. Vakker presentasjon i et minimalistisk interiør, og en vinliste som inneholder mange godbiter, gjør dette til et attraktivt sted for en bedre middag til en litt høyere pris. Det er viktig å bestille bord på forhånd, for dette er et populært sted blant både lokale og turister.

I nærheten ligger også La Degustation, en restaurant med stjerne i Michelin-guiden, som likevel tilbyr en avslappet atmosfære. Her er det vanlig å prøve degustasjonsmenyen, altså en seksretter, som du ofte vil ønske å få paret med en vinliste av den stedlige sommelier. Også her er det nødvendig å bestille bord mesteparten av året.

Kort fortalt er det mange godbiter å få med seg langs denne lange gaten. For deg som bare ønsker et bedre måltid, som haluska, eller lignende tradisjonelle retter, er det selvfølgelig også mulig. Og som vanlig er det alltid mulig å få seg passende øl i verdensklasse, til den retten du måtte velge.